Branding

Branding is het uiten van je merk naar de buitenwereld. Een merk is meer dan alleen een logo. Denk ook aan de ‘tone of voice’, beeld, kleur en typografie.

Branding is wat jou eruit laat springen tussen de concurrentie. Als je aan een merk denkt dan denk je vaak aan het logo. Het logo is alleen de top van de ijsberg van je merk. Het zichtbare gedeelte. Er gebeurt veel meer dan dat wat zichtbaar is. Het is ook het gevoel en de emotie die je uitstraalt naar de wereld.

Wij begeleiden je graag door het gehele proces van idee tot uitstraling.

Wat is belangrijk bij Branding?

De doelgroep van je merk is een van de belangrijkste punten. Op basis van wie je doelgroep is stem jij je uitstraling af, want dit zijn je klanten. Vervolgens moet er een strategie worden ontwikkeld over hoe je je uit met je merk naar de buitenwereld. Een huisstijl gids is hierbij erg handig om overal dezelfde design elementen door te kunnen voeren.

De punten van aandacht zorgen er samen voor dat er consistentie is binnen je bedrijf. Hierdoor gaan mensen je bedrijf steeds meer herkennen en is er sprake van merklading. Dit is een proces wat een behoorlijke tijd kan duren maar het zorgt er wel voor dat mensen vertrouwd raken met je bedrijf en zo dus terugkerende klanten worden. Vanzelfsprekend moet deze uitstraling ook weer terugkomen in het design van je nieuwe WordPress website of je Magento webshop om de lijn door te voeren.

Bekijk de case B&B Healthcare