Conversie

Wat is conversie?

Een conversie vindt plaats wanneer een bezoeker van je website het gewenste doel heeft voltooid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Het percentage totale bezoekers dat converteert wordt conversiepercentage genoemd. 

Een aantal voorbeelden van conversie doelen zijn:

Hoe weet ik wat de conversie van mijn website is?

Door Google Analytics op je website te integreren en hierin doelen te koppelen aan acties op je website. Je kan bijvoorbeeld na het invullen van een contactformulier de bezoeker naar een bedankt pagina sturen. Vervolgens maak je in Google Analytics een doel aan waarin hij kijkt hoe vaak iemand op die bedankpagina is gekomen. Dat staat dus gelijk aan de inzendingen, want anders komt je bezoeker niet op die pagina terecht.

Wat is een goed conversiepercentage?

Voor MKB-websites ligt de gemiddelde conversiepercentage rond 0,5% tot 1,5%. Bij webshops kan dit wat hoger liggen, omdat die vaak veel meer gefocust zijn op conversie.

Hierdoor kunnen webshops wel eens een conversiepercentage tot wel 5% hebben.

Hoe verbeter ik de conversie op mijn website?

Om je conversie op je website te verbeteren moet je als eerst inzien hoe je bezoekers je website gebruiken. Dit kan door middel van de statistieken van Google Analytics, A/B testen en het gebruik maken van Hotjar. Met deze tools kan je goed inzien waar je bezoekers van jouw website af gaan of waarom ze je formulier niet invullen.