Wat is Hotjar?

Wat is Hotjar?

Hotjar is een van onze favorieten tools om je website conversie te verbeteren. Het helpt je kwalitatieve data te verzamelen waardoor je meer inzicht krijgt in het gedrag van jouw bezoekers. Hotjar is een set van analytische tools om je website bezoekersgedrag op visuele manier in te zien.

Waarom Hotjar gebruiken?

Hotjar geeft je de kans om op visuele manier te zien hoe je bezoekers je website gebruiken. Hotjar maakt interactieve heatmaps van wat je gebruikers doen en waar ze op klikken. Ook kan je opnames inzien van een gebruikerssessie. Met deze middelen kan je hoe goed observeren hoe je website gebruikt wordt en welke punten je moet verbeteren.

Je moet Hotjar dus gebruiken als jij waarde hecht aan een beter converterende website.

De Hotjar tools

Er zijn meerdere tools die Hotjar tot zijn beschikking heeft. Wij zelf gebruiken vooral de “Bezoeker Opnames”, omdat dit een visueel beeld geeft van hoe je bezoekers je website gebruiken. Er zijn ook 100 gratis opnames te maken. Als je deze daarna weer leegt kan je steeds weer 100 nieuwe opnames maken!

Heatmaps

Begrijp wat gebruikers willen, belangrijk vinden en doen op jouw website door hun klikken en scroll gedrag visueel weer te geven.

Bezoeker Opnames

Met opnames van hoe je bezoekers je website gebruiken kan je heel gericht handelen. Door het klikken en de muis bewegingen te bekijken kan je de gebruikerservaring duidelijk inzien.

Conversie Funnels

Vind de grootste knelpunten op je website door te testen op welke pagina de meeste bezoekers je website verlaten.

Form Analyses

Verbeter de voltooiing van je formulieren door deze te optimaliseren. Je kan inzien welke velden te lang duren met invullen en waarom je bezoekers je website verlaten.

Feedback Polls

Met de feedback poll op je website kan je je bezoekers laten meehelpen met het verbeteren van je website.

Incoming feedback

Laat je bezoekers visueel feedback geven om erachter te komen waar mensen van houden en wat ze haten.

Enquêtes

Bouw je eigen enquêtes met een eenvoudige editor. Verzamel reacties door deze te delen op je website en in e-mails toe te voegen.


Lees meer op Hotjar.com