A/B testen

Wat is A/B testen?

A/B testen (ook wel bekend als split testen) is een methode waarbij twee versies van een webpagina of applicatie tegen over elkaar te vergeleken worden om te zien welke het beste presteert. A/B testen is eigenlijk een experiment waarbij verschillende versies van een pagina aan willekeurige bezoekers worden weergeven. Hierdoor kan er in de praktijk gekeken worden welke versie bijvoorbeeld een hogere conversie heeft.

Waarom zou je moeten A/B testen?

A/B testen geeft individuelen, teams en bedrijven de mogelijkheid om voorzichtige aanpassingen te maken aan de gebruiksvriendelijkheid. Met deze data kan er beter onderzocht worden waarom bepaalde elementen meer interactie trekt. Je komt er zo ook achter of jouw eigen keuze misschien wel helemaal niet werken.

A/B testen in WordPress

Doormiddel van handige kant-en-klare plugins van WordPress is het makkelijk een test op te zetten. Wij gebruiken hiervoor vaak de plugin Nelio AB Testing. Je kan dan verschillende pagina versies op random aan je bezoekers laten zien. Alle data wordt opgeslagen in je dashboard en zo krijg je duidelijke statistieken te zien welke versie het best presteert. Het installeren en gebruiken van de plugin is vrijwel geen werk!

Bekijk de case Eyeforce

Het proces van A/B testen

Jouw website of webshop laten A/B testen?Neem contact op