Magento of WooCommerce

Welk CMS moet ik kiezen voor mijn webshop?

Je wilt een webshop beginnen of vernieuwen en hebt geen idee wat de beste keuze voor jou is? Dan leggen wij je graag uit in dit blog wat de verschillen zijn tussen WooCommerce en Magento. Natuurlijk zijn er nog veel meer keuzes maar dit zijn twee van de meest gebruikte en best ondersteunde platformen.

Wat is er uniek aan WooCommerce en Magento?

WooCommerce is een plugin voor WordPress. Het biedt alle functionaliteiten aan die je nodig hebt om online producten te verkopen. Het is net zo makkelijk te gebruiken als WordPress zelf.

Magento is een webshop cms gemaakt voor specialisten en vooral bedoeld voor grote online winkels. Het is enorm schaalbaar en heeft veel mogelijkheden dus vooral ideaal voor webshops met grote ambities.

WooCommerce webshop

WooCommerce is een bekende naam voor de meeste WordPress gebruikers. Het populaire webshop platform wordt al ongeveer 400.000 gebruikt. De basisversie komt met bijna alle functionaliteiten die je nodig hebt om een webshop te beginnen. Ook kunnen extensies worden toegevoegd die nog meer functionaliteiten beschikbaar maken. WooCommerce is ook open source en dus kunnen er volledig op maat gemaakte functionaliteiten aan worden toegevoegd.

De voordelen

De nadelen

Is het makkelijk voor beginners?

WooCommerce is een goede start voor degene die geen webshop ervaring hebben. Zeker als ze al WordPress ervaring hebben is het laagdrempelig instappen.

Magento webshop

Magento is ook zeker een bekende naam voor de mensen die met e-commerce te maken hebben. Het is een van de populairste platformen met een onwijs grote community erachter. Deze community zorgt ervoor dat er enorm veel extensies zijn en heel veel kennis en ervaring beschikbaar is over allerlei onderdelen. Magento is ook open source en je kan er dus zelf op door ontwikkelen.

De voordelen

De nadelen

Is het makkelijk voor beginners?

Magento is een een stuk moeilijker te beheersen dan WooCommerce. Het platform is erg uitgebreid maar na een goede cursus kom je er wel uit.

Bekijk de webshop case Caatje Hoeraatje

Dus welk platform moet ik nou kiezen?

Een winnaar kiezen tussen WooCommerce en Magento is lastig en daar gaat het ook niet echt om. Beide platforms kunnen voor verschillende type webshops gebruikt worden. De keuze is dus enorm afhankelijk van wat voor webshop je wil beginnen en wat je toekomstvisie hiervoor is. Ga je voor een kleinere webshop geïntegreerd in je website dan is WooCommerce de beste keuze. Ga je voor volledige webshop met een groot assortiment en oneindige schaalbaarheid dan zouden wij voor Magento kiezen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om je vragen over webshops te beantwoorden.