UX Design

Wat is UX Design?

UX Design staat voor User Experience Design dat simpelweg vertaald naar “Gebruikerservaring ontwerp”. Het ontwerpen van een zo goed mogelijke gebruikerservaring wordt uitgevoerd door de UX Designer.Hieronder de taken waar een UX Designer verantwoordelijk voor is.

Strategie & Content

Wireframes & Prototypes

Uitvoering & Statistieken

Wireframes

Een wireframe is een grove schets van de layout voor een website of app. Wireframes worden gebruikt met doel op elementen zo in te delen dat ze het makkelijkst gebruikt kunnen worden. Bij een wireframe ontbreken vaak typografie, kleur of afbeeldingen, omdat de focus op functionaliteiten, bezoekersgedrag en content prioriteiten ligt. In andere woorden, het richt zich op wat een scherm doet en niet hoe het eruit ziet. Het kan een potloodtekening zijn, een schets op een whiteboard of een speciaal ontwikkelde applicatie voor het maken van wireframes.

Wireframes focussen zich op:

Een vraag over UX Design?Neem contact op

A/B testen

Om er achter te komen welke versie van een homepage een beter conversie heeft kan er gebruik gemaakt worden van A/B testen. Er worden 2 varianten online gezet waar de bezoekers over verdeeld worden. Vervolgens kunnen de statistieken van beide pagina’s naast elkaar gelegd worden en kan je sterke beslissingen nemen.

Lees hier meer over A/B testen