User Interface

Wat is UI design?

UI staat voor “User Interface”. Zoals de naam aangeeft staat de gebruiker hier centraal. Hier letten we vooral op kleurgebruik en consistentie van de elementen. Het algemene overzicht is heel belangrijk en er is rust nodig op plekken die we niet teveel aandacht willen geven.

Gebruikers zijn tegenwoordig een bepaalde manier gewend van hoe een website werkt. Bepaalde elementen komen op heel veel websites terug en zijn dus herkenbaar zoals iconen voor bijvoorbeeld social media of een telefoontje bij een telefoonnummer. Je kunt er veel aan doen om deze elementen ook in de lijn van het merk en huisstijl te tonen.

Een goede keuze aan consistente elementen kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat bepaalde elementen er meer uitspringen. Een goed voorbeeld is een contact of een “Bestel nu” knop met een afwijkende kleur. Een zogenaamde “Call-to-action”. Wanneer de hele pagina “schreeuwt” valt deze knop niet op. Mensen zijn met een slecht UI design op de pagina ook veel sneller geneigd om de website in zijn geheel weg te klikken en het venster te sluiten.

Belangrijke punten voor UI Design

User Interface elementen

Niet te verwarren met het gerelateerde UX design.