Wat is een CMS en waarom heeft mijn website er één nodig?

Wat is een CMS? Je hebt er vast wel eens van de term gehoord via programmeurs of ander tech volk. CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS maakt het mogelijk om je content te beheren van je website. Denk hierbij aan het beheren van teksten, afbeeldingen en links. Dit kan je dan zelf zonder dat er een ontwikkelaar voor nodig is. 

Maar heb je wel echt een CMS nodig? Kan je niet gewoon je web developer steeds bellen?

Ja, je hebt zeker een CMS nodig.

Lees hieronder verder 4 redenen waarom jouw website een CMS nodig heeft.


1. Gemak: Een CMS-systeem geeft je 24/7 toegang tot jouw website

Je wil snel iets toevoegen of wijzigen op je website maar de ontwikkelaar neemt zijn telefoon niet op? Met een CMS kan je dus al die dingen zelf uitvoeren waar je ook bent en wanneer je maar wil. Je hebt direct toegang tot de content op je website en je bent dus minder afhankelijk van de website bouwer.


2. Kosten: Een CMS bespaart je geld

Of je nou een bedrijf of een individueel bent met een website. Een CMS zal je veel geld besparen. Het updaten van content op je website is zeer gemakkelijk proces. En veel ontwikkelaars vinden dat ook helemaal geen leuk werk. Hier zijn nog wat voorbeelden van waar je met een CMS geld bespaart:

Een groot voordeel van dat WordPress zoveel gebruikt wordt is dat er veel ondersteuning voor is. Veel webdesign bureau’s gebruiken WordPress voor ontwikkelen van websites voor hun klanten. Dat zegt natuurlijk niet dat ze het allemaal goed doen maar je kan bij veel bedrijven terecht met je WordPress website.

Vragen over het onderwerp CMS?Vraag maar raak!

3. Kansen: Je publiceert meer content met een CMS

Wie weet kom je erachter dat schrijven ineens je leukste hobby is. Als je steeds contact moet opnemen met een ontwikkelaar dan is dat een drempel. Je zal dus minder content publiceren dan als jij het zelf online kan zetten.

Het schrijven van goede content is ook één van de belangrijkste dingen voor een succesvolle website! Niemand weet wat voor waarde jij toevoegt als jij je gedachten niet publiceert. Als je een bedrijf hebt is het belangrijk dat je nieuwe portfolio items of project foto’s publiceert. Maar hoe doe je dat als publiceren zoveel moeite kost? Dan doe je het niet. Als je geen makkelijk te gebruiken CMS hebt voor je website dan zal je ook niet veel content plaatsen.

4. Features: Een goed CMS helpt je meer te bereiken met je website

Naast het makkelijk maken van het beheren van je content zijn meer features van een CMS:

Conclusie

Een goed CMS biedt je meer gemak, bespaart geld en biedt meer mogelijkheden en functionaliteiten aan voor je website. Voor particulieren zijn er veel betaalbare CMS oplossingen op de markt. Vooral voor bedrijven moeten wel opletten dat hun ontwikkelaar een CMS gebruikt. Het liefst open-source, want dit bespaart geld en zo ben je niet afhankelijk van hun.

Bekijk de WordPress case B&B Healthcare
Vraag om gratis advies! +31 (0)70 22 11 640 info@suprevo.com