Voordelen van WordPress

Je vraagt je af welk CMS je moet gebruiken voor je website? Je denkt aan WordPress maar weet niet of het de juiste keuze is? Hier zijn 8 voordelen van WordPress voor jouw bedrijfswebsite.

1. WordPress is het meest gebruikte CMS

Je vast wel eens iemand horen zeggen dat WordPress alleen voor “blog websites” is. Tien jaar geleden had dat de waarheid geweest. Vandaag de dag is dat echter volledig onwaar. Op dit moment van schrijven zijn zelfs 34% van alle websites online, draaiend op het WordPress CMS volgens W3Techs.


2. WordPress wordt breed ondersteund door webdesign bureau’s

Een groot voordeel van dat WordPress zoveel gebruikt wordt is dat er veel ondersteuning voor is. Veel webdesign bureau’s gebruiken WordPress voor ontwikkelen van websites voor hun klanten. Dat zegt natuurlijk niet dat ze het allemaal goed doen maar je kan bij veel bedrijven terecht met je WordPress website.

Hulp nodig? Wij geven vrijblijvend advies!Vraag een offerte aan

3. Wel 54,000+ plugins beschikbaar

Het wiel hoeft niet elke keer opnieuw uitgevonden te worden. Door het groot aantal beschikbare plugins voor WordPress kan veel tijd en dus geld bespaard worden. Zo kunnen ingewikkelde functies door middel van een plugin betaald of zelfs gratis ingeladen worden.

Je moet natuurlijk wel opletten of de plugins goed zijn, want er zit natuurlijk ook heel veel tussen van slechte kwaliteit. Plugins kunnen je website bijvoorbeeld langzaam maken of fouten creëren.

4. WordPress thema opties

Naast plugins heeft WordPress ook duizenden thema’s. Op een marktplaats voor thema’s al Theme Forest staan zelfs 11.500+ thema’s te koop.

Kant en klare thema’s zijn vooral voor mensen en bedrijven met een klein budget. De nadelen van zo’n thema is vaak dat hij vol zit met functies die je niet gebruikt. Ook komen er vaak problemen naar voren als je iets wilt wat er niet in zit.

5. Je eigen custom WordPress thema

In plaats van een kant en klaar thema kopen kan je ook een bedrijf inhuren om een op maat gemaakt thema te maken. Hiermee kan je zelf bepalen “wat” er allemaal in je website moet komen. Met een op maat gemaakt thema zijn er maar weinig beperkingen en is het makkelijker uit te breiden.

Bekijk de WordPress case B&B Healthcare
Vraag om gratis advies! +31 (0)70 22 11 640 info@suprevo.com

6. WordPress kan goed beveiligd worden

Het is natuurlijk mogelijk dat WordPress websites gehackt worden. Hoe grotere het marktaandeel hoe groter doelwit je bent voor hackers.

Het gebruiken van sterke wachtwoorden en het CMS en de plugins up-to-date te houden zorgt voor een sterke beveiliging. Daarnaast zijn er ook nog veel mogelijkheden om de beveiliging te groten door bijvoorbeeld plugins te installeren specifiek voor de beveiliging. 

7. Content beheren is makkelijk met WordPress

Met het WordPress CMS kan je via het admin dashboard makkelijk je content beheren. Teksten aanpassen kan door middel van een WYSIWYG editor wat je kan zien als dezelfde tekst opmaak functies als Microsoft Word. Het toevoegen van afbeeldingen, bestanden en links gaat ook zeer makkelijk.

Daarnaast heb je SEO plugin genaamd Yoast die al je content controleert op SEO waarde. Vervolgens geeft hij tips wat je beter kan doen om hoger geranked te worden in Google.

8. WordPress is zoekmachine vriendelijk

Behalve het makkelijk beheren van je content is een ander groot voordeel dat WordPress standaard zoekmachine geoptimaliseerd is. Dit is belangrijk, omdat als je goed content schrijft wil je natuurlijk ook dat het goed opgenomen wordt door zoekmachines als Google.