Hoe bereik je een hogere SEO-ranking voor je WordPress website

Hoe meer bezoekers je website krijgt hoe beter je bedrijf zal presteren. Elke bezoeker die op je website komt heeft de kans om klant te worden. Daarom is het zo belangrijk dat je veel internetverkeer naar je website leidt. Een methode om internetverkeer naar je website te leiden is via “SEO” Search Engine Optimization.

Hoog hoger je pagina’s geranked worden in zoekmachines hoe groter de hoeveelheid bezoekers op je website. Websites die hoog geranked worden komen ook geloofwaardig en betrouwbaar over. Daarom hechten zoveel bedrijven waarden aan goede SEO.

Is SEO anders voor WordPress Websites?

WordPress is onwijs populair zowel als Content Management System (CMS) en blog hosting dienst. Het CMS is open-source and beschikbaar via WordPress.org terwijl de blog hosting diensten te vinden zijn op WordPress.com.

Het Content Management Systeem zorgt ervoor dat de beheerder de website kan aanpassen door middel van een gebruiksvriendelijk interface. WordPress is het meest populaire CMS dat gebruikt wordt voor websites.

SEO is anders op een WordPress website dan bijvoorbeeld een statisch HTML website zonder CMS. Het CMS zorgt er namelijk voor dat de pagina’s worden aangemaakt zonder dat je hulp nodig hebt van een developer. Dit zorgt wel voor dat je minder invloed hebt op de code om deze te optimaliseren voor SEO.

8 Voordelen van WordPress

Hulp nodig? Wij geven vrijblijvend advies!Neem contact op

Tips voor een hogere SEO ranking

Deze tips zijn speciaal voor WordPress websites en vormen een aanvulling op vrij standaard SEO-technieken. Zoals het gebruik van zoekwoorden, het gebruik van interne en externe links, het schrijven van hoge kwaliteit teksten en up-to-date houden van de teksten. 

  1. Gebruik een goed hostingbedrijf – Webhosting speelt een belangrijke rol in SEO. Voornamelijk vanwege de snelheid van de site maar ook vanwege factoren zoals beveiliging en downtime. Sitesnelheid is één van de belangrijkste factoren voor Google. Het is tegenwoordig ook verplicht dat je website een HTTPS verbinding heeft anders wordt je flink afgestraft door de zoekmachines.
  2. Gebruik een SEO plugin Er zijn verschillende SEO plugins beschikbaar voor WordPress. Wij gebruiken zelf altijd de Yoast SEO plugin, omdat deze makkelijk te gebruiken is en veel SEO tips geeft.
  3. Optimaliseer je afbeeldingen – De snelheid van je website is flink afhankelijk van de afbeeldingen die er op staan. Daarom dienen deze geoptimaliseerd te worden, zodat ze zo’n klein mogelijke grote hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om je alt teksten in te vullen. Alt teksten leest Google als onderwerp van de afbeelding en worden zichtbaar als de afbeelding niet geladen kan worden. 
  4. Gebruik titel tags – Als je content schrijft moet je er voor zorgen dat je de juiste titels gebruikt. De structuur hiervan is heel belangrijk. Zo mag je bijvoorbeeld maar één H1 ‘Hoofdtitel’ tag gebruiken. Daarna mag je wel werken met meerdere H2 tags.
  5. Gebruik lijsten – Opsomming lijsten zijn ook zeer gewaardeerd door Google. Op elke SEO pagina moet je eigenlijk wel een lijst zoals deze die je nu leest plaatsen. Deze lijsten kunnen namelijk door Google als samenvatting opgenomen worden in de zoekresultaten. 


Bekijk de WordPress case B&B Healthcare
Vraag om gratis advies! +31 (0)70 22 11 640 info@suprevo.com