SEO

Hoe goed je website ook is, zonder bezoekers zul je weinig bereiken.

Er zijn een aantal manieren om meer mensen naar je website toe te leiden. Vaak wordt er dan gedacht aan advertenties op verschillende kanalen. Deze vallen onder de noemer SEA maar er zijn ook een hoop dingen die je kunt doen zodat dit meer organisch gebeurd. Deze noemen we SEO en dat staat voor “Search Engine Optimalisation”. Technische optimalisatie heeft ook effect op de zoekresultaten maar in dit artikel hebben we het over de inhoud van een website die we optimaliseren om meer potentiële klanten binnen te halen.

Wat doen we nu precies met SEO?

Er zijn tal van manieren om de vindbaarheid op je website te verbeteren maar het draait natuurlijk allemaal om de inhoud. We nemen Google als maatstaaf. Dat is geen verkeerd idee met 80% van alle zoekopdrachten. Google ziet graag, en dit zullen meer partijen beamen, dat alle inhoud op je website in ieder geval uniek is. Zelfgeschreven teksten die gericht zijn op je doelgroep en het liefst met een paar keer het gekozen “focus-trefwoord” erin. Daaraan kan Google met zijn algoritmes herkennen waar het over gaat en of je teksten relevant genoeg zijn.

Als er genoeg unieke teksten op de website over een bepaald onderwerp kunnen worden gevonden, dan nog zijn er flink wat gegevens die goed moeten staan om er ook resultaat mee te boeken. Omschrijvingen van de webpagina’s of relevante afbeeldingen zijn altijd een goede zet. Daarnaast kan je ook gebruik maken van zogenaamde “structured content”. Alles om het de zoekmachines eenvoudiger te maken om de goede data uit te lezen van je website.

Resultaat boeken en rapporteren

Om het resultaat inzichtelijk te krijgen maken we vooraf een analyse met een verwachting en een plan. Deze leggen we naast een volgende analyse na een bepaald tijdsbestek. Zo kunnen we analyseren of de acties echt iets hebben voortgebracht. Zo kunnen we natuurlijk eerst zien of we op de bepaalde zoekwoorden hoger te vinden zijn in Google maar ook of we meer bezoekers op de website hebben gekregen vanuit de zoekmachines.

En daarna?

SEO is een proces wat vele jaren kan duren. Vooral webshops zullen in de loop van het bestaan steeds meer waarde opbouwen bij de zoekmachines omdat deze er gaandeweg steeds meer op kunnen vertrouwen dat bezoekers daar aan het juiste adres zijn voor bepaalde producten. Dit komt dan omdat webshops doorgaans regelmatig nieuwe producten aan kunnen bieden en dus ook nieuwe content aanleveren aan Google. Stopt de website met actief bezig zijn zal de waarde van de pagina’s ook afnemen. Daarom is het updaten van je website met al zijn pagina’s heel belangrijk voor de stroom aan uiteindelijke bezoekers.

Bekijk de case B&B Healthcare