Naast de zoekmachineoptimalisatie kunnen websites ook op technisch niveau vaak geoptimaliseerd worden. In lange laadtijden heeft niemand zin om op te wachten. Dit kost vaak bezoekers en in sommige gevallen zelfs kostbare plaatsen bij de zoekmachines. In veel gevallen is optimalisatie van de website, webshop of platform dan ook een goed idee om de website een extra ‘boost’ te geven. Dit kan onder andere door:
Eerst moeten we vast gaan stellen wat precies het probleem is voordat we gaan optimaliseren zullen we eerst een strategie moeten bepalen. Op basis van een volledige analyse maken wij dan een plan om de website te optimaliseren. Hier kunnen we een offerte op maat voor maken maar we kunnen zo’n plan ook meenemen in een onderhoudscontract.
Ja dat kan prima maar vaak is het een betere strategie om eerst online te gaan met een project. Daarom is het handig om erna nog even goed te kijken naar of bepaalde onderdelen niet efficiënter kunnen. Dan is het vooral denken aan databasekoppelingen die vele malen efficiënter kunnen of koppelingen met andere API’s. Ook kan code zelf voor een zogeheten ‘bottleneck’ zorgen. Het is ook niet bij ieder project nodig dus dan is de afweging vaak na afloop beter te maken.
Vaak krijgen we de vraag welke opties nou het meest eenvoudig zijn te doen om de prestaties omhoog te krikken. Onze eigen infrastructuur is vaak al geoptimaliseerd dus daar hoeven we meestal niet te kijken. Dit komt omdat we dit sowieso in de gaten houden. De volgende stappen zijn compressie en caching toepassen. Deze kunnen al de helft aan laadtijd schelen. Mocht er dan nog behoefte zijn om alles nog beter te maken gaan we de scripts en processen op het platform aanpassen.