Heb ik echt een blog nodig?

Het korte antwoord is, ja. De effectiviteit van je blog hangt vooral af van of je het op de goede manier gebruikt. In dit artikel lees je meer over waar je rekening mee moet houden voor een goed blog.

Waar moet je rekening houden voor een goed blog?

Denk aan de meest gestelde vraag die jij ontvangt van je klanten.

De makkelijkste manier is starten met de meest gestelde vraag en dan uitbreiden in verschillende bijbehorende onderwerpen. Op deze manier vang je meerdere vragen op die je klanten wellicht googlen. Om die klanten ook daadwerkelijk te bereiken via Google moet je rekening houden met het volgende:

Je blog posts moeten tussen de 2000 tot 3000 woorden bevatten.

Google heeft vele eisen en factoren in hun algorithm die bepalen waar je geranked wordt. Een uitgebreide inhoud is daar één van. Vragen die inhoudelijk dieper beantwoordt worden krijgen een hogere score van Google wat vertaald in een hogere plaatsing op hun zoekpagina.

Je blog moet goede kwaliteit informatie verschaffen.

Het is zeer belangrijk dat de inhoud van goede kwaliteit is. Een andere feature die Google namelijk gebruikt in het monitoren van de ‘bounce rate’. Google meet of de bezoeker de tijd neemt om de inhoud te lezen. Als dit dus slecht is wordt je lager geranked op en dus minder snel zichtbaar voor potentiële klanten.

Je blog moet door linken.

Als je begint met schrijven van verwante onderwerpen gaat Google je als expert in jouw branche zien. Hierdoor wordt je ook weer hoger geranked in Google. Probeer altijd aan het hoofdonderwerp te denken als je schrijft en daarna aan verwante onderwerpen die toepasbaar zijn.

Sommige bedrijven zijn bang te veel informatie te delen. Je moet met schrijven richten op ‘wat’ je doet en niet ‘hoe’ je het doet.

Google neemt zelf niet de tijd om je blog te lezen. Zolang mensen er op klikken en lang genoeg blijven om de inhoud te lezen krijg je SEO pluspunten eruit.

Het is aan jou wat je wil delen met je lezen en hoeveel inzicht je wilt geven. Maar het belangrijke deel is dat je deelt en mensen je nu weten te vinden, omdat ze zoeken op de onderwerpen die jij beantwoord.