Responsive

In de tegenwoordige tijd zijn ‘devices’ die anders zijn dan de traditionele desktop niet meer weg te denken. Een responsive website is dus een vereiste.

Responsive webdesign is dat het ontwerp en de functionaliteiten reageren op het gebruikers gedrag en op welk schermformaat zij zitten. Door middel van grids, layouts en afbeeldingen slim op te zetten kunnen zij afhankelijk van het schermformaat gepositioneerd worden. Als de gebruiker van tablet zijn scherm draait moet de website mee schalen met de resolutie van het scherm.

Een website die als zodanig is ontworpen zorgt er dus voor dat er maar één website nodig is voor alle schermen. En kunnen we veel beter gebruik maken van de ruimte die ieder scherm geeft. De keuze om bepaalde elementen te laten zien van een pagina die op een desktop getoond wordt zal anders zijn dan wanneer het een mobieltje betreft.

Voordelen van een responsive website

  • Bevordert leesbaarheid en bruikbaarheid op mobiele schermen.
  • Er hoeft maar één website ontwikkeld te worden.
  • Content kan op één locatie beheerd worden.
  • Het is aanbevolen door Google om de SEO te verbeteren.

Bestaande website naar responsive?

In principe is dit mogelijk, maar als de bestaande website al niet berekend is op andere schermen dan de desktop is de kans groot dat het ontwerp uberhaupt sterk verouderd is. In dat geval stellen we over het algemeen voor om de website in zijn geheel op de schop te nemen. Vaak liggen er dan ook nog wensen om functionaliteiten uit te breiden en dan maken we graag een hele nieuwe WordPress website of een Magento webshop.

Daarnaast zou het mogelijk kunnen zijn om toch een website speciaal voor mobiele apparaten te maken zodat het toch beter zichtbaar is op die schermen. Dit kost echter flink wat tijd omdat je kopie van de website in zijn geheel moet gaan aanpassen waardoor de kosten hoger kunnen oplopen dan een volledig nieuwe website.

Nog vragen of benieuwd naar de kosten?

Marco Brok Art Director Stuur Marco een bericht Of bel hem op 06 533 130 13